Höjdpunkter på HISTORY

Sons of Liberty

I vår är det premiär på HISTORY för den spännande miniserien Sons of Liberty som skildrar tiden före amerikanska revolutionen, förhandlingarna och undertecknandet av USA:s självständighetsdeklaration. Följ den stjärnspäckade roll-listan som gestaltar den beslutsamma gruppen unga män gå ihop mot det brittiska styret i Boston, Massachusetts 1765 i kampen för jämlikhet i de 13 brittiska kolonierna.
 
 

The Curse Of Civil War Gold

I april kommer guldfebern att rasa på HISTORY när skattjägarna Rick och Marty Lagina, kända från hitserien The Curse of Oak Island, drar iväg för att hitta “the lost gold of the confederacy”, som försvann för mer än 150 år sedan. Guldet, som försvann vid slutet av det amerikanska inbördeskriget, är omgärdat av så mycket mystik att många har givit upp sitt sökande. Kevin Dykstra har lett jakten på skatten, värd flera miljoner dollar, under åtskilliga år och involverar nu de två bröderna för att intensifiera jakten. Kommer sydstatsguldet åter att se dagens ljus under våren på HISTORY?
 
 

Amelia Earhart: The Lost Evidence

De flesta har hört talas om Amelia Earhart.. Det har länge varit ett mysterium vad som hände med den amerikanska piloten och hennes navigator Fred Noonan, som försvann spårlöst den 2 juli 1937 i ett försök att flyga runt jorden. De var på väg mot Howland Island, men nådde aldrig så långt. Den tidigare FBI-forskaren Shawn Henry följer i denna två timmar långa dokumentär teorin, att Earhart och Noonan inte dog i kraschen, utan att de togs tillfånga av japansk militär, då de misstänktes för spionage.

 

Tillbaka till nyheter