Landsbygd Tygelsjö & Klagshamn

Status

Nu börjar en lång väntan gå mot sitt slut och fiberbyggnationen i landsbygden kring Klagshamn och Tygelsjö har aldrig varit närmare.

Nu när vi närmar oss byggnationen har vi även möten med fiberföreningen för att skapa en bättre insyn och möjlighet att bolla problem när de uppstår.

Förberedande arbeten är nu igång

Under december görs ett förberedande arbete med att förlägga kanalisation till Borrebackavägen från noden i Tygelsjö.

Etapp 1 påbörjas i januari

Första etappen som går igång efter helgerna blir just Borrebackavägen på västersidan om motorvägen. Alla tillstånd och avtal för den sträckan beräknas vara klara innan nyår och grävstart är planerad till andra halvan av januari. Längs denna sträcka kan vi också ansluta och driftsätta de hushåll som passeras.

Efter Etapp 1 kommer vi att fortsätta att gräva i de områden som inte förutsätter trafikverkets tillstånd och där markavtalen är klara för att förbereda de inkopplingarna. När vi sedan får trafikverkets tillstånd (för sträckorna längs Sjötorpsvägen, Gessievägen, Glostorpsvägen, Tygelsjövägen, Råvägen och Klagstorpsvägen) och alla markavtal är på plats kan vi förbinda och börja driftsätta hela nätet.

Givetvis spelar vädrets makter roll och skulle en hård köldknäpp komma kan detta leda till fördröjningar. Vi hoppas således på fortsatt milt väder.

Kundprojektering utförs bäst dagtid

Eftersom vi nu är inne i den mörka delen av året behöver kundprojekteringen utföras dagtid. Vi ber er respektera detta och tillsammans med projektören Nerim få till en fungerande tid.

Boka din projektering online

För att göra bokningen så enkel för er som möjligt har ni nu en möjlighet att boka projekteringen online, detta gäller så klart bara för er som ännu inte fått ett besök av Nerim.

Klicka här för att komma till bokningen.


Dokument

Preliminär Tidsplan

Tidsplanen är i stort avhängd det förarbete som nu pågår i form av markavtal och tillstånd från olika instanser ex. Trafikverket. Så fort avtal och tillstånd är klara kan vi sätta tidsplanen i sin helhet.

Vecka 38 Tomtprojektering påbörjas

Vecka 3-4 Grävstart Borrebackavägen

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta vår kundsamordnare, Nerim på 040-601 22 26 alt. fiber@sydantenn.se

Vid synpunkter eller klagomål önskar även fiberföreningen en information för kännedom på sven-erik.rasmusson@telia.com

Har du befintlig kanalisation?

Mejla din kontaktuppgifter till fiber@sydantenn.se