Analog TV


Vilka kanaler ingår i det analoga utbudet?

Det analoga utbudet varierar beroende på vilket område ni bor i. Kontakta vår support eller er förening för mer information.

Går det att lägga till fler kanaler i det analoga utbudet?

Nej, de analoga paketen går inte att göra enskilda ändringar i. För att lägga till fler kanaler beställer man en digitalbox och ett programkort som är nyckeln till både bättre bild och ljud samt valbara kanaler. Klicka här för att se det digitala utbudet.

Vad innebär “Must Carry” kanaler?

Must Carry är de kanaler som Kabel- och IPTV operatörer är skyldiga att sända i sina nät. Kanalerna som ingår i Must Carry är SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen. Vi sänder alltid dessa kanaler både analogt och digitalt.

Varför har jag bara störningar på vissa kanaler?

Kanaler ligger på olika frekvenser och är uppdelade i olika grupper. Ibland blir det bara störningar på en grupp/frekvens. Börja med att göra en ny analog kanalsökning. Om det fortfarande är problem, se felsökning här nedan.

Vad ska jag göra om jag får störningar på mina analoga kanaler?

Upplever ni störningar på era analoga kanaler testa enligt följande procedur:

  1. Koppla bort eventuella T-kopplingar eller fördelare och anslut antennkabeln direkt till antennuttaget.
  2. Om steg ett inte avhjälper problemet; Prova med en annan antennkabel, minst 95 DB och dubbelmantlad.
  3. Om steg två inte avhjälper problemet; Koppla till ett annat antennuttag om ni har det.
  4. Om steg tre inte heller avhjälper problemet; Kontrollera med grannen om möjligheten finns.
  5. Om dina grannar har samma problem som du; Felanmäl via mail eller telefon.

Får grynig/dålig bild på min nya TV, varför?

Har man haft en äldre TV och köper en ny som är större så kan de analoga kanalerna upplevas vara i sämre kvalité än va de var på den gamla. Ju större skärm/bild man har desto grynigare blir bilden. Oftast har nya TV apparater en inbyggd digitalbox. I dessa fall går det att se Must Carry kanalerna digitalt vilket kommer ge avservärt bättre bild och ljud. Givetvis kan man få tillgång till hela vårt utbud digitalt! Läs mer här vad det skulle innebära.

Hur gör jag en analog kanalsökning?

Metod för kanalsökning varierar från TV till TV. Se efter hur man gör i TV:ns instruktionsbok alternativt kontakta TV-tillverkaren.

Vad gör jag om min TV inte hittar några analoga kanaler efter en kanalsökning?

Kontrollera att antennkabeln sitter rätt i TV’n och i antennuttaget. Testa med en annan antennkabel och ett annat antennuttag om ni har det. Om ni har mer än en TV så kan ni kontrollera om det fungerar på en annan TV. Om ni har möjlighet så kan ni kontrollera om grannen har signal. Annars felamäl till er förening. Undantag för er som har fiber eller bor på BRF Bjushus nr2, Landskronahem, Stena fastigheter, Paulsson Fastigheter Öresund och Skurupshem. Ni ska felanmäla via mail eller telefon till oss.

Måste jag ha en antennkabel till min TV?

Ja, en antennkabel krävs för att se det analoga utbudet. Det är antennkabeln som överför kanalerna till TV:n.

Fick du inte svar på din fråga?


 

Skapa ett ärende

Hittade du inte hjälpen du sökte bland våra frågor & svar? Du kan också skapa ett ärende direkt till våra kundservicemedarbetare som hjälper dig vidare.